ABADiC

Home
Wettelijke erkenning
Toetredingsvoorwaarden
Studies
Definiëring
Adressenlijst
Conferenties
Directieraad
Links

Welkom op de Nederlandstalige site van ABADIC (Algemene Belgische Acupuncturistenvereniging Diploma China).

 

Algemene Belgische Acupuncturistenvereniging Diploma China Français

Welkom

 

Acupunctuur is een kunst! Deze passionele kunst is het resultaat van een eeuwenoude studie, overgeleverd door opeenvolgende generaties van wijzen, geneesheren die op basis van hun talrijke observaties een minutieus, complex systeem hebben uitgewerkt door de eeuwen heen. Deze Chinese geneesheren hebben op basis van een energetisch onevenwicht een sluitend systeem geconstrueerd om zowel een diagnose te formuleren als om een plan van behandeling op te stellen.
De inspiratie hebben ze gevonden in het omringende universum. Wanneer het evenwicht wordt doorbroken ontstaat chaos, ontregeling en uiteindelijk destructie zijn het gevolg.
Het is dan ook vanzelfsprekend volgens de regels van de Tao dat de mens aan dezelfde logica is onderworpen, aangezien de mens een microkosmos is in de omringende macrokosmos.

De acupuncturisten die aangesloten zijn bij Abadic zijn opgeleid in deze traditionele en complexe wetmatigheden.

Het merendeel van de leden van Abadic hebben hun opleiding gekregen in het Europe-Shanghai College of Traditional Chinese Medicine.
Deze school beschouwt het als een erezaak om in de opleiding zo puur mogelijk de zuivere Chinese Traditie te respecteren en op te volgen.

Het Europe-Shanghai College is de Europese antenne van de universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunst van Shanghai. Er worden lessen gegeven in Zwitserland en in België. De lessen worden georganiseerd in nauw verband met China.
Ieder jaar komen Chinese professors van Shanghai naar Europa en de meeste studenten lopen stages in Shanghai om hun kennis te perfectioneren.

De diploma’s van de acupuncturisten van Abadic zijn herkend door het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). En door WoFas (Wereldfederatie van de acupunctuur-moxibustieverenigingen).